Selline palve on märk Kuuba majanduskriisi tõsiduse kohta, vahendab BBC News.

Lisaks piimale on riigis puudus ka kütusest ja ravimitest.

Maailma toiduprogramm kinnitas Hispaania uudisteagentuurile EFE, et Kuuba valitsus on nende poole pöördunud, et saaks jätkata ühe kilogrammi piimapulbri kuus jaotamist alla seitsmeaastastele tüdrukutele ja poistele üle riigi.

Maailma toiduprogramm teatas, et alustas piimapulbri Kuubale saatmist.

Kuubalased saavad piimapulbrit ja muid põhitoiduaineid subsideeritud hinnaga talongide alusel, aga kauba hilinemised ja puudumine on tavalised.

Sellise süsteemi kehtestas juba 1962. aastal Kuuba tollane juht Fidel Castro pärast seda, kui USA oli saareriigile sanktsioonid kehtestanud.

Kuuba valitsus süüdistab majanduse rängas seisus endiselt USA sanktsioone, aga kriitikute sõnul on praeguses majanduskriisis süüdi halb majandamine.

Eelmisel aastal tunnistas asepeaminister Jorge Luis Tapia Fonseca, et Kuuba majanduslikult iseseisvamaks muutmine ei ole edasi liikunud, ja süüdistas Kuuba töölisi, kellel puudub tema sõnul tootlikkuskultuur.

„Toidu tootmiseks on vaja tööd. Me kõik ootame, et meile toitu saadetaks, aga ei tee midagi selle tootmiseks,“ ütles minister juulis.

Piimapuudus on pärast seda hullemaks muutunud ning sisekaubandusminister Betsy Díaz hoiatas varem sel kuul, et kuue kuu kuni kahe aasta vanuste laste piimaga varustamine jääb hiljaks.

Eelmisel aastal jäi Kuubal kütusepuudusel ära aasta suurim massiüritus – 1. mai paraad.

Alates homsest hakkab see vähene kütus, mis saadaval on, maksma viis korda rohkem kui seni.