Senat kiitis abipaketi Ukrainale, Iisraelile ja Taiwanile heaks teisipäeval, aga Johnson teatas, et senati eelnõus puuduvad esindajatekoja vabariiklaste nõutud karmimad piirijulgeoleku meetmed, mistõttu ta seda hääletusele ei pane, vahendab The Hill.

Valge Maja pressiesindaja Andrew Bates teatas, et Johnson läheb USA rahvuslikule julgeolekule põhjustatavale kahjule lõpu tegemise asemel varakult vaheajale.

„Iga päev, kui spiiker Johnson põhjustab meie rahvusliku julgeoleku halvenemist, kaotab Ameerika,“ kirjutas Bates, kelle sõnul varasele puhkusele jooksmine ainult suurendab probleeme.

Esindajatekoja vabariiklastest koosnev juhtkond tühistas tänaseks plaanitud hääletused ja esindajatekoja liikmed naasevad Washingtoni alles 28. veebruaril.

Bates märkis ka, et see otsus langetati päev pärast seda, kui demokraat Tom Suozzi võitis New Yorgi osariigi erakorralised valimised, millega vabariiklased kaotasid ühe koha.

„Ameerika rahvas on vihane kahju pärast, mida spiiker Johnson tekitab poliitika nimel Ameerika rahvuslikule julgeolekule, nagu New Yorgi valijad teisipäeval tõestasid,“ teatas Bates. „Aga selle asemel, et riigi ohutuse politiseerimine lõpetada, jookseb Johnson minema, saates esindajatekoja varasele teenimatule puhkusele, samal ajal kui ta jätkab Venemaa mõrvarliku sõja ja Iraani režiimi tugevdamist Ameerika rahvusliku julgeoleku, USA tööstuse töökohtade ja meie lähimate liitlaste arvel.“

Johnson vastas, märkides, et Valge Maja ei tulnud vastu tema soovile kohtuda president Joe Bideniga.

„See kriitika ei ole tõsine. President, kes on pärast ametisse astumist veetnud enam kui kalendriaasta puhkusel, keeldub jätkuvalt spiikriga isegi kohtumast,“ teatas Johnsoni pressiesindaja Taylor Haulsee.