Oodatakse, et vihmasadu jääb püsima Lõuna-California, sealhulgas Los Angelese kohale ja suurendab täna juba niigi suurt üleujutuste ohtu. Paduvihm ja katastroofilised üleujutused on Orange’i maakonnas võimalikud kogu teisipäeva, teatas USA rahvusliku ilmateenistuse San Diego büroo, vahendab CNN.

Tugev tuul ja vihm on jätnud Californias elektrita üle 700 000 kliendi eriti rannikul, teatas veebileht PowerOutage.us. Santa Claras ulatus tuule kiirus 43 ja San Francisco rahvusvahelisel lennuväljal 26 meetrini sekundis.

Los Angeleses võib alla sadada kuu norm vihma. Kesk- ja Lõuna-Californias on oodata 76-152 millimeetrit vihma.

Mõnedele elanikele Santa Barbara, San José, Los Angelese ja Ventura maakonnas anti evakueerumiskorraldus ning ähvardati potentsiaalselt eluohtlike üleujutuste ja maalihetega.

Ida-Californias ja Nevada piiril on oodata rasket ja märga lund. Samuti on oodata ohtlikult tugevat tuult ja tuisku.

Mitmed koolipiirkonnad Santa Barbara maakonnas jätsid tunnid täna halva ilma tõttu ära. Osa läks üle koduõppele.

Atmosfäärijõgi on pikk ja kitsas niiskusevöönd, mis kannab veeauruga küllastunud õhku tuhandeid kilomeetreid ja päästab siis sademed valla nagu tuletõrjevoolikust.

California osariigi kuberner Gavin Newsom kuulutas eile välja eriolukorra Los Angelese, Orange’i, Riverside’i, San Bernardino, San Diego, San Luis Obispo, Santa Barbara ja Ventura maakonnas.