Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvaldi sõnul olid otsuse peamiseks ajendiks muutunud fookused, aga ka Delfi Meedia aastate jooksul kasvanud „tooteportfell“ - näiteks tänavusest aastast vaid veebiportaalina ilmuva ja laieneva Tervis Plussi peamine prioriteet on just füüsilise ja vaimse tervise teemade kajastamine, seejuures hoogsalt Eesti arstide ja teadlastega koostöid sõlmides.

„Omal ajal ja omas ajas sündinud Delfi ja Alkeemia koostööprojekti eesmärk oli näidata inimestele maailma, mida ei saa käega katsuda, aga mis on kuskil olemas ja empiirilistelt paljudele ka tajutav,“ kommenteeris Soonvald.

„Küllap oleme mõlemad sellest koostööst palju õppinud, mille parimaks tõestuseks on sisu, mis on Alkeemia lehel muutunud, küpsenud ja üha enam arvestanud kaasaegse ajakirjanduse ning meditsiini kaanonitega. Me täname Alkeemiat koostöö ja läbi selle saadud õppetundide eest. Olgu need siis ajakirjanduslikud, sisulised või lihtsalt silmaringi laiendavad. Soovime Alkeemia-tiimile edu uutes ettevõtmistes ja loomingulistes vallutustes.“

Alkeemia väljaandja, kirjastuse Pilgrim omaniku Tiina Ristimetsa sõnul jätkab portaal iseseisvalt aadressil alkeemia.ee. Samm andis portaali tegijatele ühtlasi ajendi ka sisulisteks muudatusteks.

„Maailm muutub ja nii ka meie – alates aastast 2024 on Alkeemia iseseisev ja uuenenud portaal ning keskendub peamiselt vaimse ja füüsilise tervise, psühholoogia ja enesearengu teemadele. Uue Alkeemia eesmärk on koondada enda ümber nendel teemadel rääkivad parimad erialaspetsialistid, kes meie lugejatele vahendavad uuemat infot ja arenguid, mis aitavad inimestel oma eluga paremini toime tulla. Lähikuudel on portaalis oodata ka mitmeid uusi tehnoloogilisi arendusi,“ rääkis ta.