Umbes 25 minutit enne lennuki kadumist hoiatas piloot, et kütus hakkab otsa saama ja lennuk üritab maanduda Tadžikistani lennujaamas, teatas Venemaa uudisteväljaanne SHOT, viidates nimetule allikale. Järgmiseks teatati mootorite seiskumisest, vahendab Reuters.

Lennukit kasutati meditsiiniliseks evakueerimiseks Taist, populaarsest venelaste turismisihtkohast Pattayast Moskvasse, teatas Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS.

„Pardal oli raskes seisundis voodihaige, Venemaa kodanik, keda toimetati ühest Pattaya haiglast Venemaale,“ teatas Vene uudisteagentuur RIA. Nende andmetel oli pardal ka patsiendi abikaasa, eraettevõtja ja samuti Venemaa kodanik, kes maksis lennu eest.

Venemaa juurdluskomitee algatas juhtumi kohta kriminaalasja, et uurida võimalikku ohutusreeglite rikkumist.

Talibani juhitav Afganistani lennuministeerium teatas, et lennuk poleks plaani järgi pidanud Afganistani õhuruumi läbima. Nad lisasid, et tõenäoliselt kaldus lennuk kavandatud marsruudilt kõrvale „tehniliste probleemide tõttu“.

Badakhshani provintsi politsei pressiesindaja sõnul on politsei saanud teateid piirkonnas juhtunud lennuõnnetustest. Badakhshani provintsivalitsuse pressiesindaja Zabihullah Amiri ütles Reutersile, et meeskond saadeti õnnetuspaika, kaugemasse piirkonda, kuhu jõudmiseks neil kulub 12 tundi.