Ratas ütles ERRile, et Toomi tegevus kahjustab nii Keskerakonna kui ka Eesti välis- ja sisepoliitika mainet.

„Kui kaua üks Eesti poliitik, kes on ka Euroopa Parlamendi saadik, kogu aeg mängib selle teemaga? Ja see teema on Eesti riik. Ükskõik, kas oma isiklikest vahenditest või mitte, minna esindama inimest, kes tegelikult on Kremli-meelne, minna teda kaitsma Eesti kohtusüsteemis Eesti riigi vastu, ma ei pea seda kuidagi õigeks. Minu meelest sellisel käitumisel Eesti tipp-poliitikas kohta ei ole,“ lausus Ratas.

Ratase sõnul on ka juhatuses seda teemat arutatud ning seal tundus talle, et teema sai lahenduse, kuid nüüd soovib ta, et juhatus arutaks Toomi küsimust uuesti ja võtaks selge seisukoha. Ühtlasi ootab ta Keskerakonna esimehe Mihhail Kõlvarti seisukohta.

Jüri Ratase sõnul ei tule sellise käitumisega Toomile ka toetushääli. „Ma arvan, et tegelikult see ei sobi Eestis elavale venekeelsele ega ka eestikeelsele inimesele,“ ütles Ratas.

Delfil ei õnnestunud Yana Toomi ja Mihhail Kõlvarti kommentaare saada.

KOMMENTAAR | Kas Toomi kirjatükk on provokatsioon või lihtsalt rumalus?

Tanel Kiik, Keskerakonna fraktsiooni esimees

Tõstatasin eelmisel Keskerakonna juhatuse koosolekul Yana Toomi tegevuse riigivastaste aktivistide õigusabi kulude rahastamisel. Sõnavõtte oli nii poolt kui vastu, aga tundus, et sisulistest eriarvamustest hoolimata said lõpuks kõik aru, et see pole õige ega mõistlik. Vahetult enne jõule ilmus aga Yana Toomi arvamuslugu stiilis „minu raha, teen, mis tahan“ ja tekkib küsimus, kas see on teadlik provokatsioon või lihtsalt rumal kirjatükk. Ükski poliitik ei saa eeldada, et võib rahastada Öist Vahtkonda või mingit kohalikku natsirühmitust ning vastata seepeale tuimalt, et pole teiste asi, mida ma oma rahaga teen.