Denveri politsei teatas, et paneb välja lisapatrullid kohtunike elupaikade juurde. Kohaliku politsei aitamisest teatas USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) Denveri büroo, vahendab BBC News.

Colorado ülemkohus otsustas eelmisel nädalal, et Trump ei saa valimistel osaleda USA põhiseaduse sätte tõttu, mis keelab osaleda kandidaatidel, kes on seotud mässuga.

Trump ja tema kampaaniameeskond on häältega 4-3 langetatud otsust kritiseerinud ja nimetanud seda „sügavalt vigaseks“. Kampaaniameeskond on lubanud otsuse edasi kaevata USA ülemkohtusse.

Otsus toetus põhiseaduse 14. parandusele, mis jõustus pärast USA kodusõda, et blokeerida separatistide võimule naasmine taasühendatud riigis.

Colorado kohus otsustas, et Trumpi tegevus Kapitooliumi rahutuste ajal 2021. aasta 6. jaanuaril kujutas endast mässu.

Pärast uudiste avaldamist kohtu otsuse kohta ilmusid internetti ähvarduse kohtunike aadressil, teatas Trumpi-meelseid võrgustikke jälgiv uurimisgrupp Advance Democracy. Mõned postitused sisaldasid isikuandmeid, sealhulgas kohtunike aadresse ja telefoninumbreid.

Ähvardused kohtunikud üles puua ja maha lasta postitati X-i, Telegrami, Trumpi sotsiaalmeediakanalisse Truth Social ja mitmetele äärmuslikele veebilehtedele. Mõned on maha võetud, aga mõned olid eile veel alles.