Volikogu esimehe hääletusel osales ainult üks kandidaat - Ilmar Raag -, kes ka erakonna volikogu esimeheks valiti. Ka aseesimehe kohale kandideeris ainult üks inimene, kes ka ametisse valiti. Selleks oli Kaire Vahejõe, kes on Luunja vallavolikogu ning Jõgeva-Tartumaa piirkonna esimees.

Volikogul pannakse paika sammud teel Euroopa Parlamendi valimistele, kuhu Parempoolsed lähevad täisnimekirjaga.

Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa piirkonda juhtinud Raagi sõnul on Parempoolsed ikka alles noor erakond, aga erakonda aitab, et leiutata oma põhimõtteid nullist. „Parempoolsed on majanduskeskne erakond, kus otsitakse kõikide probleemide lahendusel mõistuse häält. Meie probleemiks on ehk olnud, et me ei ole piisavalt võtnud seisukohti kõikides Eesti sõlmküsimustes, aga me hakkame seda kahtlemata veel tegema. Niisamuti arvan, et klassikalise liberalismi esindajana ei pea me kõikides küsimustes oma liikmetele arvamusi ette kirjutama. Tähtis on, et me lepiksime kokku vaid kõige olulisemas,“ rääkis ta.

Volikogu on erakonna kõrgeim juhtimisorgan üldkogude vahelisel ajal, kuhu kuuluvad erakonna juhatuse liikmed, piirkondade esimehed ja piirkondade üldkoosolekutel valitud delegaadid. Parempoolsete volikogu pädevuses on erakonna programmiliste seisukohtade kujundamine, valimisnimekirjade kinnitamine ning teiste erakondadega koostööd puudutavad küsimused.

Laupäeval on päevakorras volikogu esimehe ja aseesimehe valimised, mille järel peab erakonna esimees Lavly Perling kõne poliitilisest olukorrast.

Volikogu teises, kinnises, osas arutatakse Euroopa Parlamendi valimistega seotud teemasid.

Erakonna aseesimees Kristjan Vanaselja rääkis reedel Delfile, et kevadised riigikogu valimised olid nende jaoks väga oluline teetähis – eesmärk oli minna valimistele täisnimekirjaga ja anda parempoolsetele valijatele selge maailmavaateline alternatiiv.

„Need eesmärgid said täidetud. Tõsi – nende eesmärkide saavutamiseks tuli meil teha kampaaniasse investeeringuid, mille lahendamisega oleme järjest tegelenud. Hetkel on erakonnal valimistest veel umbes 255 000 eurot võlgu ja oleme võlausaldajatele lubanud, et teeme kõik endast oleneva, et aasta lõpuks võlgnevused kustutada,“ lausus ta.