USA ja koalitsioonivägesid on Iraagis ja Süürias alates oktoobri algusest rünnatud Iraani toetatud vägede poolt vähemalt 40 korda. 45 USA sõdurit on saanud rünnakutes vigastada. USA-l on Süürias 900 sõdurit ja Iraagis veel 2500 sõdurit.

USA kaitseminister Lloyd Austin ütles avalduses, et löögid korraldasid kaks USA hävitajat F-15. Ta lisas, et need olid vastuseks hiljutistele rünnakutele USA vägede vastu.

Austini sõnul tuleb rünnakud USA vägede vastu lõpetada. „Kui Iraani esindajate rünnakud USA vägede vastu jätkuvad, ei kõhkle me oma rahva kaitsmiseks täiendavate vajalike meetmete võtmisest,“ lisas Austin.

Anonüümseks jääda soovinud USA kõrge sõjaväeametniku sõnul jälgisid sõjaväelased rajatist üle öö. Nähti „paari“ inimest, kuid neid ei peetud tsiviilisikuteks. Käimas on analüüs, et näha, kas keegi hukkus.

Kasvab mure, et Iisraeli-Hamasi konflikt võib levida läbi Lähis-Ida ja muuta isoleeritud baasides asuvad USA väed sihtmärkideks.

USA on pärast konflikti puhkemist saatnud piirkonda sõjalaevu ja hävituslennukeid, et püüda Iraani ja nende toetatud rühmitusi heidutada. Piirkonda lisandunud sõdurite arv ulatub tuhandetesse.

Reuters on teatanud, et USA sõjavägi rakendas uusi meetmeid oma Lähis-Ida vägede kaitsmiseks Iraani toetatud rühmituste rünnakute hoogustamise ajal ning jätab võimaluse vajadusel sõjaväelased evakueerida.

Ametnike väitel hõlmavad meetmed USA sõjaväepatrullide suurendamist, juurdepääsu piiramist baasi rajatistele ja luureandmete kogumise tõhustamist droonide ja muude jälgimisoperatsioonide kaudu.