USA ja teisi koalitsioonivägesid Iraagis ja Süürias on alates oktoobri algusest rünnatud vähemalt 40 korda ning kardetakse, et Iisraeli-Hamasi sõda võib regioonis levida. Vigastada on saanud 45 USA sõjaväelast, vahendab Guardian.

USA kaitseminister Lloyd Austin ütles oma avalduses, et eilsed löögid andsid kaks USA hävituslennukit F-15 ja need olid vastus hiljutistele rünnakutele USA vägede vastu.

Austin ütles, et rünnakud USA vägede vastu peavad lõppema. „Kui rünnakud Iraani käsilaste poolt USA vägede vastu jätkuvad, ei kõhkle me tarvitusele võtmast edasisi vajalikke meetmeid oma inimeste kaitsmiseks,“ lisas Austin.

Vaatlusorganisatsioon Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas, et eilne rünnak tappis üheksa Iraani toetatud rühmitustega seotud inimest.

USA ründas kaht Iraani revolutsioonilise kaardiväe ja selle toetatud rühmituste objekti ka 26. oktoobril.

USA-l on Süürias 900 ja Iraagis 2500 sõjaväelast nõustamis- ja toetusmissioonil, et hoida ära Islamiriigi uus esiletõus.

Julgeolekuallikad teatasid eile Reutersile, et relvastatud droon ründas Põhja-Iraagis Al-Hariri lennubaasi, kus on USA väed.

Bagdadis hoiatasid eile õhtul sireenid võimaliku rünnaku eest USA saatkonnale. Tabamustest ega kannatanutest teateid ei ole.

Viimase rünnaku eest võttis vastutuse rühmitus nimega Islamivastupanu Iraagis.

Jeemeni lähistel tulistas Iraani toetatud Houthide liikumine eile alla USA drooni MQ-9.