„Kuulujutud on üks asi, kuid Tallinna linnavolikogus peab siiski silmas pidama matemaatikat 79 koha piires. Hetkel on Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide võimuliidul 44-kohaline enamus. Võrreldes 2021. aasta sügisega, millal koalitsioon moodustati, ei ole see vähenenud,“ ütles SDE Tallinna piirkonna esimees Raimond Kaljulaid.

Tema sõnul tuleb Keskerakonnast tõenäoliselt lahkujaid veelgi, kuid Keskerakonna opositsiooni jätmiseks peab ametisoleva linnapea umbusaldamise poolt hääletama 4-5 tänast Keskerakonna fraktsiooni liiget. „See on teoreetiliselt muidugi võimalik, aga praktikas on seda väga keeruline ette kujutada,“ mainis Kaljulaid.

Kindlalt võib tema sõnul jätkuvalt välistada n-ö „kambaka“ tegemise Keskerakonnale ehk siis kõigi teiste volikogus esindatud erakondade liidu Keskerakonna vastu.

„Selline võimuliit tooks pealinnas võimule äärmusparempoolse EKRE ja see pole meie piirkonna liikmetele väärtuspõhiselt vastuvõetav,“ rõhutas SDE Tallinna piirkonna esimees.

Ettevõtja ja Tallinna linnavolikogu liige Argo Luude liitub teatas kolmapäeval, et liitub erakonnaga Isamaa.

Tema sõnul ajendas teda liitumiseks poliitiline olukord. „Liitun Isamaaga, et seista ühiselt konservatiivsete väärtuste eest. Eesti rahva, keele ja riigi püsimine on üliolulised ning Isamaas on võimalik saavutada selles osas ka konkreetseid tulemusi. Lisaks on ülioluline seista Eesti majanduse ja ettevõtluse konkurentsivõime eest, mida ähvardab valitsuse maksupoliitika,“ rääkis Luude.

Luude liitumisega kasvab Tallinna linnavolikogu Isamaa fraktsioon seitsmeliikmeliseks. Fraktsiooni esimees Karl Sander Kase tervitab Luude liitumist. „Tallinnas on toimumas oluline jõujoonte muutus. Jätkame võitlust eestimeelse linnajuhtimise eest ühiselt Isamaa fraktsioonis,“ sõnas Kase.