Egiptuse armee pressiesindaja Gharib Abdel-Hafez ütles, et „tundmatu droon“ kukkus varajastel hommikutundidel Iisraeli piiril Tabas haiglaga külgnevasse hoonesse, vigastades kuut inimest.

Kaks Egiptuse julgeolekuallikat teatasid hiljem, et teine ​​mürsk kukkus elektrijaama lähedale Nuweiba linna, mis on kõrbealal piirist 70 km kaugusel. Nad lisasid, et koguvad rohkem teavet juhtunu kohta.

Taba ja Nuweiba on mõlemad populaarsed turistide sihtpaigad.

Pealtnägijad on kinnitanud, et kuulsid piirkondades plahvatusi ning nägid suitsu ja Egiptuse sõjalennukeid.

Iisraeli sõjavägi süüdistas Punase mere piirkonnas „õhuohtu“, mis on võimalik viide Jeemeni Houthi liikumisele, kes teadaolevalt kasutavad droone. Asukohta täpsustamata ütles Iisraeli sõjaväe pressiesindaja Daniel Hagari, et lahinguhelikoptereid rünnati, kui „Punase mere piirkonnas märgati õhuohtu“.

„Meie arusaama järgi sai Egiptust p rünnak alguse sellest ohust,“ lisas ta. „Iisrael teeb koostööd Egiptuse ja Ameerika Ühendriikidega ning tugevdab piirkondlikku kaitset Punase mere piirkonnast lähtuva ohu vastu,“ ütles Hagari.

USA teatas eelmisel nädalal, et mereväe sõjalaev püüdis Punasel merel kinni Houthi võitlejate välja lastud mürsud, mis olid suunatud Iisraeli poole.

Möödunud nädalavahetusel said mitu Egiptuse piirivalvurit vigastada, kui Iisraeli tanki mürsud tabasid juhuslikult neid. Iisrael palus juhtunu pärast vabandust.

Hamas teatas kolmapäeval, et võttis raketiga sihikule Iisraeli linna Eilati, mis külgneb Tabaga üle piiri. See oli Hamasi pikima tegevusraadiusega rünnak pärast Iisraeli-Hamasi konflikti algust 7. oktoobril.