Eile õhtul ründasid droonid ja raketid Ain al-Asadi baasi Iraagis, kus paiknevad USA ja teised rahvusvahelised väed, teatasid julgeolekuallikad Reutersile. Baasis oli teadete kohaselt kuulda mitmeid plahvatusi, vahendab Guardian.

Iraagi sõjavägi teatas, et sulges piirkonna baasi ümber ja alustas otsinguoperatsiooni. Pole teada, kas rünnakute järel on kannatanuid või purustusi.

Eile tabasid raketid ka teist sõjaväebaasi, kus paiknevad USA väed, Bagdadi rahvusvahelise lennuvälja lähedal, teatas Iraagi politsei. USA vägesid rünnati ka kolmapäeval kahe erineva droonilöögiga, millest üks tekitas väikesele arvule sõduritele väiksemaid vigastusi ja teine hävitati.

Kolmapäeval tabas droon USA vägesid Süürias, tekitades kergeid vigastusi. Teine droon tulistati alla.

Eile hävitas USA mereväe hävitaja USS Carney Punase mere põhjaosas kolm tiibraketti ja mitu drooni, mille olid välja lasknud Houthi mässulised Jeemenist.

Pentagoni pressiesindaja ütles ajakirjanikele, et raketid olid potentsiaalselt suunatud Iisraeli, aga USA ei ole andnud lõplikku hinnangut, mis nende sihtmärk oli. Carney tegi ilmselt esimesed USA lasud Iisraeli kaitseks selles konfliktis.

President Joe Biden on saatnud Lähis-Itta mereväe jõude, sealhulgas kaks lennukikandjat, muid sõjalaevu ja umbes 2000 merejalaväelast. Washington on ühe ametniku sõnul kõrgendatud valvelolekus Iraani toetatud rühmituste suhtes.

Eelmisel nädalal ähvardasid Iraaniga liidus olevad Iraagi relvarühmitused rünnata USA huve rakettide ja droonidega, kui Washington sekkub Iisraeli toetuseks Hamasi vastu Gazas.

USA-l on Iraagis 2500 sõdurit ja Süürias 900.