Ründaja võeti vahi alla.

Portaal Cairo24 vahendab, et hukkus kaks Iisraeli kodanikku ja nende egiptlasest giid. Tõenäoliseks rünnaku ajendiks oli Hamasi ja Iisraeli vahel puhkenud sõda.

Rünnak toimus Alexandria kesklinnas asuvas Rooma muinastemplis ehk serapeumis. Julgeolekuallikate sõnul töötas ründaja kohalikus julgeolekuteenistuses ning avas templit külastanud turistide pihta tule. Teised politseinikud pidasid ta kohe kinni. Veel üks vigasaanud inimene viidi haiglasse.

Egiptuse ja Iisraeli suhted on praeguse autoritaarse liidri Abdel-Fatah al-Sisi valitsusajal paranenud ning Egiptuse liider kohtus 2017. aastal New Yorgis Benjamin Netanyahuga, kes oli ka tollal Iisraeli peaminister. Egiptuse piir Gaza sektoriga on suletud, kuid riik on üritanud vahendada kõnelusi Hamasi, Iisraeli ja Palestiina rahvusvaheliselt tunnustatud ning Ramallah´s paikneva omavalitsuse vahel. Samuti on valitsus takistanud palestiinlaste toetuseks meeleavalduste korraldamist.

Kaks riiki sõdisid viimati 1973. aastal Yom Kippuri sõjas, mille 50. aastapäeva tähistati alles sel reedel, 6. oktoobril. 1979. aastal sõlmisid Iisrael ja Egiptus ametlikult rahu. 109 miljoni elanikuga Egiptuses elab hinnanguliselt 50 000 kuni 100 000 palestiinlast.