Varem toimunud kahel presidendi kantselei rahastamist puudutaval istungil kuulas erikomisjon rahandusminister Mart Võrklaeva, presidendi kantselei direktori Peep Jahilo, riigikontrolör Janar Holmi, rahandusministeeriumi kantsleri Merike Saksa, presidendi sisenõuniku Toomas Sildami ja riigiprokurör Laura Aiaotsa selgitusi.

Komisjoni esimehe Urmas Reinsalu (Isamaa) sõnul tuli eelmisel istungil välja, et Sildam on lisaks Saksale ja Võrklaevale rääkinud presidendi kantselei rahavajadusest ka peaministri büroo juhi Gerrit Mäesaluga. „Tänase istungiga on soov ära kuulata ka kolmas osapool, kes võib tuua tekkinud olukorda rohkem selgust,“ lisas ta.

Teise teemana käsitleti riigikontrolli kontrolliaruande „Riigi 2022. aasta raamatupidamise aastaaruande õigsus ja tehingute seaduslikkus“ töö kavandatavas mahus läbiviimise takistamist siseministeeriumi poolt ning teisi auditi tähelepanekuid.

Erikomisjoni istungile kutsuti peaministri büroo juhataja Gerrit Mäesalu, riigikontrolör Janar Holm, siseminister Lauri Läänemets (SDE) ja siseministeeriumi ning rahandusministeeriumi esindajad.

Loe otseblogist, mida istungil räägiti: