Pavlohradi linnakohtus esimesel istungil kohal viibinud Ilmar Raag ütles ERR-ile, et reedene istung oli peamiselt pühendatud protseduurireeglitele. Sõna said Tšernovi advokaadid, kes rääkisid, milliseid protseduurireegleid uurijad ja prokuratuur on rikkunud. Prokurörid sõna ei saanud ja kohtunik määras järgmise istungi ajaks 3. oktoobri.

Raagi sõnul selgitasid kaitsjad, et juurdluse käigus on tehtud kahte liiki vigu: ühed olid vormistusvead, mis tekkisid tõenäoliselt kiirustamisest ja lohakusest; teised vead aga sellised, mis takistavad ausat kohtumõistmist ja mida advokaadid käsitlevad seadusrikkumisena.

Tšernov jäi kohtus väite juurde, et tal pole õrna aimugi, kuidas said tema autost leitud laskemoonale ja lõhkeainele tema sõrmejäljed.

Raagi sõnul on praegu ühtmoodi võimalik, et need relvad sai Tšernov ja jättis oma autosse ning samuti see, et keegi teine pani need sinna. Probleem on selles, et auto ustele ekspertiisi ei tehtud ja sõrmejälgede puhul on kahtlus, et need on võetud hoopis Tšernovi arvutiklaviatuurilt.

Reedel istungit juhtinud kohtunik otsustas jätta seni koduarestis viibinud Tšernovi vabadusse ning ta võib näiteks naasta tööle. Riigist lahkuda Tšernov siiski ei saa, sest passi talle ei tagastatud.

Tšernovi advokaatide sõnul näitas nende kliendi vabadusse jätmine, et kohtunik arvestas kaitse argumente, märkis Raag.