Rannavalve päästis 57 inimest ja leidis kahe inimese laibad. Hukkunuiks olid naine ja väikelaps. Arvatakse, et 30 inimest jäi kadunuks.

Ellujäänute sõnul asusid nad teele Tuneesiast Sfaxi sadamast. Ühel alusel oli väidetavalt 48 ja teisel 42 inimest. Piirivalve sõnul saab kinnitada vaid päästetute arvu, kes leiti saarest umbes 46 kilomeetri kaugusel edelas. Viimastel päevadel on sel moel Lampedusale jõudnud üle 2000 sisserändaja.

Pühapäeval tegelesid võimud 34 immigrandi päästmisega, kes jäid reedel lõksu samale kaljurünkale, mille vastu nende paat uppus. Ükski päästetutest ei olnud eluohtlikus seisundis. Kaljult ära toodud inimeste sõnul olid nad pärit Burkina Fasost, Kamerunist, Côte d'Ivoire´ist, Guineast, Malist ja Nigeeriast ning asusid teele samast Sfaxi sadamast Tuneesias.

Reisid jätkuvad vaatamata EL-i ja Tuneesia vahel hiljuti sõlmitud rändelkokkuleppele. 16. juulil viibisid Tuneesias Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen, Itaalia peaminister Giorgia Meloni ja Hollandi peaminister Mark Rutte. Kokkuleppe kohaselt tugevdab Tuneesia enda piirikontrolli, mille eest annab Euroopa Liit riigile rahalist abi.

Ehkki konkreetseid summasid ei mainitud, on von der Leyen varem öelnud, et komisjon planaib pakkuda Tuneesiale 900 miljonit eurot pikaajalist laenu ja 150 miljonit eurot otsetoetust, samuti 105 miljonit eurot piirihalduse, otsingu- ja päästetööde, salakaubaveo vastaste meetmete ja muudele rändeprobleemidele keskenduvate algatuste edendamiseks.