USA ametnike sõnul oli pühapäeval aset leidnud intsident märkimisväärne eskalatsioon reale USA ja Vene lennumasinate kohtumistele viimastel nädalatel Süürias. USA ametnike sõnul takistas Vene Su-35 tegevus USA lennuki meeskonna tegevust nende lennuki MC-12 ohutul juhtimisel. Ameeriklased nimetasid seda ohtliku käitumise uueks tasemeks, mille tagajärg oleks võinud olla õnnetus või inimeste hukkumine, vahendab Associated Press.

Viimastel nädalatel on Vene hävitajad Süürias korduvalt ahistanud USA droone MQ-9, aga viimane intsident tekitas ärevust, sest seadis ohtu ameeriklaste elud.

USA anonüümseks jäänud ametnikud ei öelnud, kui lähedale Vene hävitaja USA lennukile tuli. Erioperatsioonide jõudude kasutatav kahemootoriline turbopropellerlennuk MC-12 oli luurelennul Islamiriigi-vastaste operatsioonide toetamiseks Süürias.

Viimasel kahel nädalal on Vene hävitajad korduvalt lennanud ohtlikult lähedale droonidele MQ-9 Reaper, lasknud välja tõrvikuid ja sundinud droone kõrvalepõikemanöövritele.

Varem sel kuul segas venelaste tegevus ühe Islamiriigi grupi juhi ründamist ameeriklaste poolt, teatas kõrgetasemeline riigikaitseametnik.

Ametnik ütles, et USA kaalub mitmeid sõjalisi võimalusi Venemaa kasvava agressiivsuse vastu Süüria taevas ning teatas, et USA ei loobu territooriumist ja jätkab lende Süüria lääneosas Islamiriigi-vastastel missioonidel.