Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA teabejuhi Sten Weidebaumi sõnul jõuavad väljakutelt leitud asjad lähipäevil sihtasutuse Tallinna kontorisse aadressil Pärnu maantee 10. „Nädala jooksul me järjest pakime kastid lahti, sordime, pildistame ja paneme pildid välja kodulehele,“ kirjeldas ta. „Aga juba praegu võib oma kaotatud asjast kirjutada meiliaadressil leitud@laulupidu.ee.“

On hea kui kaotatud asja omanik kirjeldaks oma kirjas kus kandis ta oma asja võis kaotada, kirjeldada seda, eriti selle eripärasid. „Kõige parem on kui on saata mõni foto, kus inimene oma kaotatud asjaga koos peal on, seda kannab vms. Kui seda pole, siis otsida internetist sarnase toote foto, sellest võib ka kasu olla,“ lisas Weidebaum.

Kui on kaotaja saab kinnituse, et tema ese on laulu- ja tantsupeo kontoris, saab selle kätte laulu- ja tantsupeo sihtasutusest.

Kaotatud asjade telki toodi ürituse käigus kõikvõimalikke riideesemeid, särke, dressipluuse, nokamütse, päikeseprille, mänguasju, joogipudeleid, nn kõhukotte, reisipatju, jalanõusid ka ja hulk noormeeste pulgatantsu pulkasid. Paljud kaotatud esemed leidsid leiutelgis omaniku juba peo jooksul.

Väärtuslikumad esemeid – rahakotid, dokumendid, tehnika – on politsei käes: www.politsei.ee/et/leitud-esemed. Esemete kohta tuleb küsida ja neid saab kätte Ida-Harju politseijaoskonnast.