Vabaduse väljakult algaval rongkäigul osaleb ligi 30 000 peolist. Rongkäik liigub väljakult Pärnu maantee, Narva maantee ja Pirita tee kaudu läbi Mere värava Lauluväljakule. „See tähendab, et täna, 2. juulil kella 7.00-st on liiklus sõidukitele suletud rongkäigu kogunemiskohas ümbruses ehk Vabaduse väljakul, Kaarli Puiesteel ja Endla tänaval. Kella 9.00-st on liiklus rongkäigu trassil sõidukitele täielikult suletud. Rongkäigu lõppedes, orienteeruvalt kella 15 paiku, teed avatakse ning sulgetakse uuesti laulupeo lõppedes, mil rahvas hakkab liikuma kesklinna poole,“ selgitas Ida-Harju politseijaoskonna juht Roger Kumm.

Politsei palub kõikidel liiklejatel jälgida ajutist liikluskorraldust ja neil inimestel, kes laulupeost osa ei võta, tasuks piirkonda hoopiski vältida ja kasutada alternatiivseid teid.

Jaoskonna juht lisab, et peole minemiseks ja sealt tulemiseks on soovitatav oma teekonda planeerida ning aega ja kannatust varuda. „Võimalusel jätke auto koju ja tulge ühistranspordiga, jalgsi või jalgrattaga. Valvega rattaparklad asuvad Merevärava, Lasnamäe ja Oru värava parklates,“ lisas Kumm.

Kuna laulupeolt lahkub korraga suur hulk inimesi, siis soovitab politsei lauluväljakult Kesklinna liikuda läbi Kadrioru pargi või Reidi tee kaudu. Jalakäijate ohutuse tagamiseks on laulupeo lõppedes liiklus sõidukitele suletud Pirita teelt kesklinnani seniks, kuni suurem rahvamass on lauluväljakult lahkunud ning turvaliselt kesklinna jõudnud.