Tugevas joobes Tammemäe sõtis Helsingi 3. ringteel vastassuunavööndis ja põrkas kokku õiges suunas sõitnud autoga, milles oli kaks inimest. Kokkupõrge toimus Järvenpää ja Bemböle vahelisel teelõigul, vahendab Helsingin Sanomat.

Vastu tulnud autos olnud mees ja naine hukkusid.

Tammemäe oli sõitnud enne kokkupõrget ringteel 60 kilomeetrit. Selle käigus sõitis muu hulgas politseipatrull tema kõrval ja püüdis teda peatuma panna. Tammemäe oli roolis enam kui kahepromillises joobes.

Teise astme kohus karmistas 1973. aastal sündinud eestlase karistust märkimisväärselt. Lääne-Uusimaa esimese astme kohus mõistis mehe varem neljaks aastaks ja kaheks kuuks vangi. Teise astme kohus pikendas karistust kümne aastani.

Erinevalt esimese astme kohtust leidis teise astme kohus teisipäeval tehtud otsuses, et Tammemäe on süüdi kahes tapmises. Esimese astme kohus otsustas 2021. aasta oktoobris, et ta on süüdi kahes raskekujulises surma põhjustamises.

Enne kokkupõrget jõudis Tammemäe tekitada ringteel mitmeid ohtlikke olukordi. Mees ise väidab, et ei mäleta oma joobe tõttu juhtunust midagi.

Teise astme kohus leidis, et Tammemäe võis joobe tõttu kogemata vastassuunavööndisse sõitma sattuda, aga ta pidi sellest aru saama hiljemalt siis, kui tema kõrval sõitnud politseipatrull andis talle märku peatumiseks.

Kohus leidis, et Tammemäe pidi teadma, et võib õnnetuse ja teiste inimeste surma põhjustada ning joove ei saanud seda mõistmist mõjutada.

Kohtu otsusel ei ole veel seaduse jõudu.