Politsei teatas, et keegi rebis postkasti aluselt maha ja aknasse visati õllepudel, mistõttu aken purunes, vahendab Helsingin Sanomat.

Politsei läks viivitamatult sündmuspaigale ja otsis kahtlasi isikuid ümbruskonnast. Politsei uurib juhtunut tavalise vara kahjustamisena, teatas politseimeister Johan Pawli.

Juba eile teatas aga Vene riiklik uudisteagentuur TASS välisministeeriumi ametlikule esindajale Maria Zahharovale viidates, et grupp inimesi viskas „plahvatava heliseadme“ konsulaadi territooriumile, mis seadis ohtu diplomaatilise esinduse töötajate elu ja tervise.

Soome välisminister Pekka Haavisto ütles eile Iltalehtile, et Venemaa saatis juhtumi pärast Soomele noodi. TASS-i teatel nõuti noodis Soomelt meetmeid konsulaadi kaitsmiseks.

Mariehamnis asuv Vene konsulaat valvab Ahvenamaa demilitariseerituna hoidmise üle. Pärast Talvesõda sõlmitud kokkuleppe järgi on Venemaal õigus hoida Ahvenamaal oma konsulaati.

See leping jäi 1992. aastal kehtima, kui Soome ja Venemaa leppisid pärast Nõukogude Liidu lagunemist kokku jõusse jäävates lepingutes.