„FBI on nüüd juba mõnda aega hinnanud, et pandeemia päritolu on kõige tõenäolisemalt potentsiaalne laboriintsident Wuhanis,“ ütles Wray Fox Newsile, vahendab Reuters.

Wray avaldus järgneb pühapäevasele artiklile ajalehes Wall Street Journal, milles teatati, et USA energiaministeeriumi väikese kindlusega hinnangu järgi oli pandeemia Hiinas toimunud tahtmatu laborilekke tagajärg.

Neli USA valitsusasutust arvavad endiselt, et pandeemia oli tõenäoliselt loodusliku ülekandumise tagajärg, ja kaks ei ole otsustanud, teatas Wall Street Journal.

Valge Maja rahvusliku julgeoleku nõukogu esindaja John Kirby ütles esmaspäeval, et USA valitsus ei ole jõudnud pandeemia päritolu kohta kindlale järeldusele ega konsensusele.

Hiina välisministeerium viitas Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) ja Hiina raportile, mis viitas pandeemia looduslikule päritolule, mitte laborilekkele.

Wray ütles, et ei saa paljusid ametkonna hinnangu üksikasju jagada, sest need on salastatud.

Ta süüdistas Hiina valitsust endast parima andmises, et püüda nurjata ja hägustada USA ja teiste jõupingutusi pandeemia päritolust rohkem teada saamiseks.