Tinubu võit tähendab väljakujunenud poliitilise eliidi domineerimise jätkumist Nigeerias. Analüütikud olid varem nimetanud neid valimisi võimalikuks pöördepunktiks majandusliku segaduse, ulatusliku vägivalla ja korruptsiooni all kannatavas riigis, vahendab Guardian.

Nigeeria valimiskomisjon (INEC) tegi lõplikud tulemused teatavaks täna. Kaootiline häälte lugemine kestis ligi neli päeva.

Kuigi Tinubu võit näib tugevdavat valitseva erakonna All Progressives Congress (APC) võimu, näitas häälte lugemine, et reformimeelne kandidaat Peter Obi sai üle ressursside puudusest ja nõrgast organisatsioonist ning võttis palju hääli.

Tinubu kinnitas valimiste ausust ja kutsus kodanikke ühinema.

„Ma olen väga rõõmus, et mind on valitud Nigeeria Föderatiivse Vabariigi presidendiks,“ ütles Tinubu pealinnas Abujas. „See on tõsine mandaat. Käesolevaga võtan ma selle vastu.“

70-aastane Tinubu sai 8,79 miljonit häält, peamine opositsiooni kandidaat Atiku Abubakar 6,98 miljonit ja Obi 6,1 miljonit. Viimane üllatas paljusid võiduga suurimas linnas ja majanduskeskuses Lagoses ja pealinnas Abujas.