Põhjenduseks on see, et Soomes on usurahu rikkumine karistatav. Mingi usukogukonna pühaks peetud raamatu avalik põletamine või muul viisil halb kohtlemine täidab Pihajoki sõnul ilmselt sellise teo tunnused, vahendab MTV Uutiset.

Kui Soomes koraani põletamist kavandataks, teataks politsei Pihajoki sõnul meeleavalduse korraldajale juba ette, et seda ei kavatseta lubada. Kui selline tegevus mõnel meeleavaldusel või muus politseile teada olevas olukorras ette tuleks, peaks politsei sellesse sekkuma, teatas Pihajoki.

Taani paremäärmuslik provokaator Rasmus Paludan on eelmistel nädalatel põletanud koraani nii Stockholmis kui ka Kopenhaagenis muu hulgas Türgi saatkondade lähedal. Rootsi ja Taani politsei on lubanud sellel toimuda.

Need teod on vihastanud Türgit, kellest sõltub Soome ja Rootsi NATO liikmelisuse ratifitseerimine.

Soome kaitsepolitsei (Supo) avaldas reedel arvamust, et sündmused maailmas võivad inspireerida erinevaid tegusid ka Soomes.

„Me ei saa seega välistada, et koraani põletamist või midagi sellist võidaks üritada kasutada surve- või mõjutusvahendina ka Soomes Türgi või Soome NATO-liikmelisuse vastu olevates ringkondades,“ kommenteeris Supo.

Jaga
Kommentaarid