Florida osariigi Fort Lauderdale’i ringkonnakohtule esitatud hagi keskendub eelkõige sõnaühendile „The Big Lie“ („Suur vale“), mida CNN kasutas Trumpi valeväidete kohta, et 2020. aasta presidendivalimistel toimusid ulatuslikud võltsimised, mis Trumpi enda sõnul jätsid ta ilma võidust Joe Bideni vastu, vahendab Associated Press.

Trump ründas presidendina CNN-i pidevalt ja tema väiteid kordasid tema konservatiivsed poolehoidjad. Samasugused hagid on Trump esitanud suurte tehnoloogiaettevõtete vastu, aga vähese eduga.

Paljud föderaalsed ja kohalikud valimisametnikud mõlemast erakonnast, pikk nimekiri kohtuid, kampaaniameeskonna tipptasemel liikmed ja isegi Trumpi enda justiitsminister on kõik öelnud, et ei ole mingeid tõendeid tema väidetava valimiste võltsimise kohta.

Trumpi hagis väidetakse, et natsiseostega sõnaühendit „The Big Lie“ on temale viidates alates 2021. aasta jaanuarist CNN-is kasutatud üle 7700 korra.

„See on mõeldud inimeste vihastamiseks, hirmutamiseks ja õhutamiseks,“ väidab Trump.

Oma avalduses teatas Trump, et samasugused hagid esitatakse ka teiste uudisteorganisatsioonide vastu. Samuti teatas Trump, et võib kohtusse minna ka esindajatekoja komitee vastu, mis uurib 6. jaanuari Kapitooliumi ründamist.