Prantsusmaa

Öine liikumiskeeld kehtib kella kuuest õhtul kuni kella kuueni hommikul, mil kauplused ja ärid on suletud ning inimestel tuleb püsida kodus, vahendab Iltalehti.

Õppetöö käib kontaktõppes, ent koolidel tuleb tagada rangete koroonameetmete täitmine.

31. jaanuaril sulges riik piirid kõigile inimestele väljastpoolt Euroopa Liitu.

Vahemere rannikul Prantsuse Rivieras, sh Nice'is ja Cannes'is kehtib veelgi karmim nn lukkupanek. Isegi neil, kes tahavad välja minna päevasel ajal, tuleb kaasa võtta luba, mis selgitab, miks nad ei püsi kodus.

Saksamaa

Toidupoed on endiselt avatud, ent kõigil teistel kauplustel, nagu ka restoranidel ja ilusalongidel tuleb uksed kinni hoida.

Väljaspool kodu tohib kohtuda maksimaalselt ühe inimesega.

Ühtlasi ei tohi ka enam kasutada vähese efektiivsusega isetehtud riidest maske, vaid kanda tuleb üksnes ühekordseid meditsiinilisi maske või respiraatorit.

Frankfurt

Kreeka

Olukorda hinnatakse piirkonnapõhiselt ja "punastes tsoonides" - seal, kus levik on kõige kiirem, - kehtib range karantiin ja suletud on kõik kauplused, va toidupoed ja apteegid.

Ateenas ja Thessalonikis kehtib näiteks väljas liikumise keeld argipäeviti kella 21-st 5-ni ja nädalavahetuseti kella 18-st 5-ni.

Itaalia

Öine liikumiskeeld kehtib kella kümnest õhtul kuni kella viieni hommikul.

Oma regioonist ilma mõjuva põhjuseta välja liikuda ei tohi. Võimude korraldusel tuleb kõikjal Itaalias kanda näomaski, seda nii siseruumides kui väljas.

Osades regioonides võivad restoranid olla avatud kuni kella kuueni õhtul.

Barcelona

Hispaania

Öine komandanditund kehtib kella 23-st kella 6-ni. Olukorda hinnatakse taas piirkonnapõhiselt ja raskemini mõjutatud regioonides algab väljas liikumise keeld varem.

Väljas võib jalutada koduloomi.

Kõigil, kes on vanemad kui kuus eluaastat, tuleb kanda maski siseruumides ja mitmel pool ka väljas.

Võimud tuletasid hiljuti meelde, et maski tuleb kanda ka rannas, va päevitamise ajal koos oma pereliikmetega.

Belgia

Öist komandanditundi küll ei ole, aga keelatud on igasugune reisimine ilma mõjuva põhjuseta. Oma kodus võib võõrustada maksimaalselt üht külalist - ja see peab alati olema üks ja sama inimene.

Õppetöö toimub kontaktõppes. Avatud on ka kauplused, ent poodlema tohib minna ainult üksinda ning kaupluses võib korraga viibida maksimaalselt 30 minutit.

Dublin

Iirimaa

Täielik nn lukkupanek on kehtestatud ka Iirimaal ja inimestel palutakse püsida kodus. Toidupoed on avatud ning süüa võib osta restoranidest, ent seda ainult kaasavõtmiseks.

Oma kodust tohib minna maksimaalselt kaheksa kilomeetri kaugusele, ent külla ei tohi kedagi kutsuda, sh ei tohi külalisi võõrustada oma aias.

Abielupaarid võivad pulma kutsuda maksimaalselt kuus inimest, matustel võib osaleda kümme.