Euroopa Liit on mööda lasknud järjekordse võimaluse mõtestada ümber kunstlikud köidikud, sanktsioonid ja surve suhetes Venemaaga, mis on möödunud aastatel demonstreerinud täielikku jõuetust. Selle asemel vajutatakse Brüsselis blokidistsipliinile ja Venemaa-vastastele stereotüüpidele alludes taas sanktsioonide „nupule”. Sealjuures langetatakse loogikavastaselt alguses poliitiline otsus ja seejärel kavatsetakse meelevaldselt valida kandidatuurid,” öeldakse Venemaa välisministeeriumi avalduses, vahendab Interfax.

Moskva peab kategooriliselt vastuvõetamatuks pidevalt kõlavaid õigustamatuid ja absurdseid nõudmisi „vabastada” Vene Föderatsiooni kodanik, kes on mõistetud Venemaa kohtu poolt Venemaa territooriumil vastavalt Vene seadusandlusele süüdi majanduskuritegudes.

„Rahvusvahelises praktikas nimetatakse sellist asja suveräänse riigi siseasjadesse sekkumiseks. Euroopa Liidus aga ei soovita ilmselgelt järgida riikide vaheliste suhete eetikat ning kasutades oma ilmeksimatuse müüti inimõiguste valdkonnas, mida lükkavad igapäevaselt ümber pildid politsei omavolist paljude Euroopa linnade tänavatel, jätkuv rünnak massiteabevahendite vabadusele ja vene keele kasutussfäärile, edendatakse oma „reeglitel põhineva maailmakorra” kontseptsiooni,” teatas Venemaa välisministeerium.

Ministeerium lisas, et otsus Venemaa-vastaste sanktsioonide kohta tehti enneolematu Venemaa-vastase informatsioonifooni üleskütmise tingimustes.