Õhtulehele teadaolevalt soovisid keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja riigiprokuratuur Repsilt selgitusi mitme ministeeriumi vara väidetava omastamisjuhtumi kohta, millele politseis vestlustel käinud ministeeriumi töötajad on viidanud.

Kurioosseim neist on ilmselt ministeeriumi Jura kohvimasina isiklikes huvides kasutamine.

Praegu seisab ministeeriumitöötajate seas kurikuulsa mainega kohviautomaat ministeeriumi laos.

Reps tagastas selle pärast seda, kui oli laste sõidutamise ja nõuniku skandaali tõttu novembris ametist lahkunud.

Keskerakonna käilakuju valitsusest eemale jätnud skandaal sai alguse mullu novembris, kui Õhtuleht paljastas, et haridusminister Mailis Reps väärkasutab ministeeriumi vara ja tööjõudu, lastes ministeeriumi autojuhil teha oma laste kooli- ja huvisõite.

Õhtulehe ajakirjanduslik vaatlus näitas, et minister on segi ajanud riigi ja iseenda rahakoti, lastes ministeeriumi autojuhil vedada tööajast ministeeriumi autoga oma lapsi. Kolmel vaadeldud tööpäeval polnud ühegi sõidu puhul tegu ministri ametisõiduga.

Pärast artikli ilmumist avaldas toonane keskerakondlasest haridusminister ühismeedias emotsionaalse postituse, kus teatas, et Õhtulehe ajakirjanikud ei oleks tohtinud tema autojuhi tegemisi jälgida.

„Ma olen väga tänulik oma autojuhile, kes on olukorda mõistnud ja ühitanud neid käike, et mul oleks võimalik ministrina tõhusamalt tööd teha,” kirjutas Reps postituses.

Alles paari päeva pärast hakkas Mailis Repsi ja paljude teiste kõrgema järgu keskerakondlaste moraalne kompass jälle tööle, parteilased loobusid aegapidi Repsi kaitsmisest ja Õhtulehe ajakirjanike ründamisest.

Õhtulehe ajakirjanikud Stass Kuznetsov, Helen Mihelson, Risto Berendson ja Robin Roots võitsid Repsi taandumiseni viinud lugude eest Bonnieri preemia, Eesti mainekaima ajakirjandusauhinna.