Tarrastele kuuluvast Subarust leiti kolm ravimitopsi, millest kaks olid tühjad ning ühes oli 9 tabletti. Veel leiti tema autos olevast seljakotist kaks raamatut: "Eesti ajalugu" ning mustade nahksete kaantega märkmik isiklike kirjetega. Autos oli ka punane Selveri kott koos viie karbi laskemoonaga.

Selgus, et Tarrastele oli perearst välja kirjutanud rahusti: diasepaami, mis on psühhotroopne ravim hirmu, erutuse ja ängistuse vähendamiseks, aga ka rahustava ja und soodustava toimega. Tarraste sõnul on ta tarbinud alkoholi üle päeva, tavaliselt pudel või kaks kanget õhtu jooksul. Vermut, gin.

Tarraste rääkis, et laupäeval (kui ta kuriteo toime pani - toim.) ta ärkas, niitis muru ja jõi paar pudelit veini. Kuriteod pani ta toime õhtul. Kolm tundi pärast Tarraste kinnipidamist, 7. juuni öösel kell 03.38 tuvastati Tarraste joobeks 0,223 mg/L kohta.

Tarrastet jälitanud mootorratturi Virgot Rägastiku peas oli kaks läbivat laskevigastust. Lask oli tehtud Rägastiku tagant - hetkel, kui isik oli pööranud pead. Teine lask oli suunaga eest taha. Rägastikul ei olnud mingisuguseid enesekaitsele viitavaid vigastusi. On alust arvata, et tegemist oli lähilasuga.

Analüüs tuvastas, et esimese lasu ajal oli Rägastikul kiiver peas, aga teise lasu ajal ei pruukinud enam olla.

Tarraste Tallinnas Järvel asuvast kodust riidekapis asuvast seifist leiti seitse karpi padruneid, magamistoast optiline sihik. Tulistaja suvilast, Kopli talust leiti kolm relva ja relvasummuti, samuti palju padruneid. Ekspertiis tuvastas ühe Žigulid tabanud kuuli puhul, et see pärines Tarrastele kuulunud vintrelvast VEPR.

Sündmuskoha vaatlusel leidis politsei mobiiltelefoni iPhone, mis kuulus Mikk Tarrastele. Enne vahistamist oli ta selle alaossa tulistanud viis lasku. Maapinnast leiti kümne sentimeetri sügavuselt maapinnast telefoni asukoha alt viis lähestikku olevat kuuli. Kuulid, millega Tarraste lasi läbi enda telefoni. Miks ta seda tegi, pole selge. Kuna telefon oli katki, siis sellest andmeid kätte ei saanud.
SIM-kaardil polnud mitte ühtegi infoallikat.

Tarraste on juba tunnistanud oma süüd, kuid mitte süüteo varjamist ja politsei eest põgenemist. Tarrastele on esitatud süüdistus üldohtlikul viisil toime pandud mõrvas ning laskemoona ebaseadusliku käitlemises.

Prokurör Gardi Anderson luges esmaspäeval toimunud istungil ette minutite ja tulistatud kuulide täpsusega Tarrastele tema süü. Kolm lasku, mis tapsid Tarrastet jälitanud mootorratturi – jalga, pähe ja veel ligi meetri pealt tehtud kontrolllask pähe. Kuulid vintpüssist kahe teda jälitanud auto suunas, mis laskmiste peale põgenesid. Viisteist lasku, mis Tarraste suunas tema poole sõitva juhusliku Žiguli suunas. Suri vanaema, haavata sai vanaisa, kaks lapselast kolmest said raskeid vigastusi. Üheksateist kuuli teed blokeerivate kahe politseiniku suunas. Üks lask tabas politseiniku kiivrit.

Esmaspäevasel istungil mängiti ette häirekeskusele tehtud kõnede ning politsei ja häirekeskuse omavaheliste kõnede salvestusi. Samuti 13 salvestust seitsmest rinna- ja pardakaamerast. Videod ning helifailid maalivad võika pildi sellest, mis tegelikult tol traagilisel suvepäeval juhtus.

Näiteks oli ühelt politsei videolt näha, kuidas Žigulist, mille pihta Tarraste tule avas, väljus verine vanaisa, käed üleval. "Tarraste vaatas neid kaadreid justkui huviga, ilma välise emotsioonita. Vahepeal kergitas kulme, liigutas kõrvu," kirjeldas reporter.

Teisest politsei videost oli näha, kuidas Žigulis viibinud vanaema elustatakse, taustal vali laste nutt. Väikesel poisil oli küljel kaks kuuliauku. Tema juurde abistama sööstnud politsei rääkis: „Tubli poiss oled. Hästi tubli poiss oled. Onu aitab. See on ainult auk, onju? Võta särk ära. Onu aitab. Näita onule." Videost oli kuulda ka, et sama politseinik lohutab lapsi ning lubab "selle onu" kinni võtta.

Tarraste jälgis muutumatul ilmel, kuid endiselt huviga videoid.

Mida teame Lihula tulistamisest?

Prokuratuuri poolt avaldatud põhjal teame, et Tarraste sõitis mullu 6. juuni õhtul oma Subaruga Lääneranna vallas Lihula lähistel üle ohutussaare Olerexi tanklasse. Seal rammis ta autosid ja poehoonet.

Viimaks jõudis ta ringiga välja autoteele ning mootorrattur Virgot Rägastik asus teda jälitama. Just tema andis häirekeskusele liiklusõnnetusest teada ja kirjutas ka oma sõpradele, et jälitab joonud juhti. Rägastik ja Tarraste jõudsid teeristi, kust vasakule jääb Lihula, paremale pikk ja sirge kruusatee ning mööda seda umbes kuue kilomeetri kaugusel Tarraste kodu. Tarraste keeras auto kodu poole, jõudis sellega sõita alla kilomeetri ja lõpetas kraavis. Mootorrattaga Rägastik oli tal endiselt järel.

Tarraste avas Subaru ukse ja korraga oli ümbruskonnas kuulda mitut lasku. Tarraste tulistas korduvalt Rägastikku, seejärel jalutas ta mootorratturi juurde kontrollima, küünitas lähemale ja tulistas Rägastikku uuesti korduvalt pähe.

Umbes pool tundi hiljem ja kaheksasada meetrit enda maakodule lähemal avas Tarraste uuesti tule vastutuleva Žiguli pihta. Autot tabasid kümned kuulid ning selles olnud kahest vanavanemast ja kolmest lapselapsest said pihta kolm. 61-aastane vanaema Ülle Heinver suri ja kaks lapselast, kolme- ja viieaastane, said raskelt vigastada.

Seejärel suundus ta lähedalolevasse metsa, kus tulistas politseinike suunas. Üks politseinik sai tabamuse pea piirkonda, ent hullema hoidis ära see, et ta kandis kiivrit. Politsei piiras Tarraste ümber nii, et tema liikumine oli takistatud. Tarraste ja politsei vahel puhkes mitu tulevahetust. Kell 00.40 peeti Tarraste Tuudi raudteejaama hoonete lähedal kinni.

Tal tuvastati pärast kinnipidamist alkoholi ja rahustite tarvitamisest tingitud joove, kuid prokuratuuri hinnangul ei takistanud joove mõistmast, millised on tema tegude tagajärjed.

Tarraste olevat ülekuulamisel öelnud, et pidas nii mootorratturit kui ka Žigulis sõitjaid politseinikeks. Teadaolevalt tegutses Tarraste üksi, tõendeid kaasosaliste kohta ei ole.