Möödunud mai keskel sai häirekeskus teate 45-aastaselt Ülle Kottisselt, kes palus Pärnumaale Audrusse abi oma elukaaslasele. Tema mehel, 50-aastasel The Tuberkuloitedi asutajaliikmel Aivar Kandlal oli hakanud halb. Kohale saabunud meedikud tuvastasid mehe surma. 20. mail võeti tapmises kahtlustatav naine vahi alla.

Kottisse kaitsja Rünno Roosmaa rääkis Delfile, et Kottisse end tapmises süüdi ei tunnista. Mis täpsemalt mehe ja naise vahel juhtus, seda Roosmaa praegu rääkida ei saa. “Teda küsitletakse uuel teisipäeva. Mida me omavahel oleme rääkinud, ei tohi ma jagada,” nentis kaitsja.

Pärnu politseijaoskonna juhtivuurija Lennart Pulk ütles eelmise aasta maikuus, et naise ütluste kohaselt olid Kottisse ja Kandla tol õhtul koos alkoholi pruukinud ning neil tekkis tüli. Kaitsja toimunud konfliktiks ei nimetaks. “Mingi sõnavahetus seal oli,” kommenteeris Roosmaa.

Rünnak selja tagant

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi lõi 46-aastane Ülle möödunud aasta 15. mail Pärnumaal Audrus noaga oma elukaaslast, tekitades mehele surmavad vigastused. „Süüdistuse järgi istus mees nende ühises elukohas laua taga, kui naine teda selja tagant kööginoaga lõi. Mees suri sisemise verejooksu tõttu kohapeal,“ ütles prokurör Merry Tiitus.

„Nagu paraku väga paljude lähisuhte vägivallategude puhul, oli tol õhtul tarvitatud alkohol suure tõenäosusega üks tegur, mis nii raske tagajärjeni viis,“ ütles prokurör.

Süüdistatav on alates 20. maist viibinud vahi all. Süüdimõistmisel karistatakse tapmise eest kuue- kuni viieteistaastase vangistusega.