Williamsi endine kallim tunnistas enne seda, et naine kavatses müüa andmeid Vene luurele, vahendab BBC News.

Williams vahistati eile Pennsylvania keskringkonnas, selgub politseiandmetest.

CBS Newsi allikas ütles, et Williams andis end ise politseile üles.

Temavastased süüdistused on „teadlik sisenemine või viibimine keelatud hoones või alal ilma seadusliku volituseta, vägivaldne sisenemine ja korratu tegutsemine Kapitooliumi territooriumil”.

Väidetavat andmete vargust ei mainita. USA Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) uurib teadetekohaselt alles seda väidet, mis esitati vande all tunnistusi andes ja mille FBI agent kohtule esitas.

FBI agent teatas kohtule esitatud dokumendis, et sai vihje Williamsi endiselt romantiliselt partnerilt, kes väitis, et Williams kavatses võtta Pelosi kabinetist sülearvuti või kõvaketta.

Tunnistaja ütles FBI agendi sõnul, et Williams kavatses saata arvutiseadme ühele sõbrale Venemaal, kes kavatses selle müüa Venemaa Välisluureteenistusele (SVR).

Tunnistaja sõnul kukkus seadme üleandmine teadmata põhjustel läbi ja see on endiselt Williamsi käes või on ta selle hävitanud.

Pelosi personaliülema asetäitja Drew Hammill kirjutas kaks päeva pärast Kapitooliumi ründamist Twitteris, et spiikri kabinetist varastati sülearvuti, aga seda kasutati ainult esitluste tegemiseks.

Tunnistuses on juttu ka ITV uudisest Kapitooliumi ründamisest, milles on näha naist, kes on tuvastatud kui Williams ja kes õhutab rahvast minema trepist üles Pelosi kabineti suunas.

ITV avaldas mõni päev hiljem ka intervjuu Williamsi emaga nende kodus Pennsylvania osariigis Harrisburgis. Ema kinnitas, et videos esinev naine on tema tütar.