Mees peeti kinni Tartu Maakohtu kohtuniku vahistamismääruse alusel, mis oli tehtud mullu septembris seoses asjaoluga, et ta hoidis varasema kohtuotsusega määratud karistusest kõrvale ega ilmunud kriminaalhooldaja juurde.

Laupäeval toimetati Pohlak Viljandi kohtumaja eeluurimiskohtuniku juurde, kes luges tõkendi kohaldamise jätkuvalt põhjendatuks.

EPL on varasemalt kajastanud, et 2017. aastal pika vanglakaristuse seljatanud Pohlakul löödi käed jälle raudu tunamullu aprillis. Sama aasta septembris mõisteti ta süüdi tapmisega ähvardamises ja vägivallaga teise inimese tervise kahjustamises.

Ta vabanes vanglast eelmise aasta jaanuari. Aprillis sattus ta taas pahandustesse. Nimelt kutsuti politsei Jõgeva valda Vana-Jõgeva külla, kus kahe mehe vahel oli tekkinud noavõitlus, mis lõppes mõlemale poolele vigastustega.

Meedikud andsid kohapeal esmaabi 24-aastasele mehele. 56-aastane Pohlak viidi Tartusse haiglaravile. Kuigi noavõitlus toimus kahe mehe vahel, oli asjaosalisi tülis tegelikult rohkem.

Eesti Päevalehele teadaolevalt oli Pohlak läinud koos 34-aastase naisega Vana-Jõgeva külla, et ühelt meesterahvalt raha välja nõuda. Allikate järgi oli Pohlakul kaasas ka nuga, mida ta kasutada ei kartnud. Ähvardatava 24-aastane poeg oli enesekaitseks valmis ja alanud kähmlus vigastas mõlemat. Noorem sai kergemaid vigastusi, ent Pohlak sai nii kõvasti pussitada, et vajas haiglaravi.

Pohlak lahkus omavoliliselt haiglast enne, kui temaga oli võimalik menetlustoiminguid läbi viia. Siiani õnnestus tal korravalvureid vältida.

Pohlak on varem kandnud pikka vanglakaristust terve hulga kuritegude eest, millest kõige kõmulisem oli 1993. aasta 26. augustil Tallinnas Vabaduse väljakul toimunud plahvatuse korraldamine.