Umbes viie kilomeetri kaugusel asub Suure-Jaani päästekomando ning kui mehed sündmusele reageerisid, nägid nemadki puude tagant kurjakuulutavat kuma. Lähemale jõudes selgus, et põleb elumaja lahtise leegiga.

Päästjate saabudes oli põldude ja metsa ääres asuva maja akendest ja katusest tuli väljas ning kuna oli tegemist elumajaga, valmistuti kohe ka võimalike kannatanute otsimiseks. Paraku oli aga tuli juba hoone enda võimusesse võtnud ja päästjatel ei õnnestunud majja siseneda. Koheselt alustati kustutustöödega.

Appi kiirustasid ka Viljandi päästekomando päästjad, operatiivkorrapidaja ja meedikud.

Pärast tulekollete kustutamist oli lõpuks võimalik juba ka põlenud hoonesse siseneda, siis hakkasid päästjad võimalikku kannatanut otsima. Kuigi maja katus ja vahelagi olid osaliselt sisse kukkunud, ei olnud otsingu ala väga suur ning öösel kella nelja seisuga polnud majast ühtegi inimest leitud. Seega võib arvata, et tulekahju puhkemise ajal ei olnud majas kedagi sees.

Millest kahjutuli alguse sai, ei osanud päästjad sündmuskohal öelda. Põlengu põhjuste uurimisega tegelevad edasi menetlejad. Teadaolevalt ei kasutatud maja alalise elupaigana.