Uutest juhtumitest 18 on tuvastatud pärast 20. detsembrit 2020 Soome saabunud isikutel. Reisijad on THL-i teatel saabunud Soome järgmistest riikidest: Suurbritannia, Ghana, Rootsi, Lõuna-Aafrika Vabariik, Bosnia ja Hertsegoviina, Taani, Türgi ja Eesti.

Kõigist 49 juhtumist, kui on leitud muteerunud viirustüvi, 47 puhul on tegemist Suurbritanniast avastatud tüvega ja kahel juhul Lõuna-Aafrika Vabariigis avastatud viirustüvega. 29 uuest nakatumisjuhtumist 28 on põhjustanud Suurbritannia ja üks Lõuna-Aafrika Vabariigi tüüp, teatab THL.

Eesti terviseametist öeldi Delfile, et ollakse asjaga kursis. "Info saabus täna varajase hoiatamise ja reageerimise süsteemi (EWRS) kaudu," selgitas nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna nõunik Natalia Kerbo.

Kerbo sõnul viibis UK koroonaviirustüvega Eesti kodanik Eestis viimati 1. jaanuaril ja läks samal päeval Soome. Proov võeti talt 3. jaanuaril.

"Ta on sümptomaatiline ja nüüd Soomes. Terviseamet on Soomest küsinud lisainformatsiooni," ütles Kerbo.

Kerbo sõnul ei ole Eestis ühtegi Sars-CoV-2 viiruse Briti tüve Eestis avastatud, ehkki Eestiski suudetakse seda tuvastada.

Uudist täiendatakse.