„Me oleme jõudnud järeldusele, et pommipanija on isik nimega Anthony Warner. Ta oli kohal, kui pomm plahvatas, ja ta hukkus siis,” ütles USA Tennessee osariigi keskringkonna prokurör Don Cochran kohaliku aja järgi eile õhtul, vahendab CNN.

Tennessee osariigist Antiochist pärit 63-aastane Warner oli juba kindlaks tehtud kui huvi pakkuv isik seoses Nashville’i kesklinnas jõuluhommikul toimunud plahvatusega.

Plahvatuse salvestas Nashville’i politsei valvekaamera ja see avaldati eile õhtul Twitteris. Plahvatus kahjustas kümneid hooneid, vigastas kolme inimest ning lõi linnas ja selle ümbruses rivist välja AT&T juhtmeta sideteenused.

Miski ei viita sellele, et plahvatuse korraldamises oleks osalenud keegi teine ja mingit motiivi ei ole kindlaks tehtud, teatas USA Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) Memphise välibüroo eriagent Douglas Korneski, kes keeldus kommenteerimast, kas plahvatust võib pidada kodumaiseks terrorismiks.

Warner ei ole ka varem õiguskaitseorganite vaateväljas olnud.

Politsei teatel saabus valge matkaauto Nashville’i kesklinna põhja 2. avenüüle reedel kell 1.22.

Mitu tundi hiljem helistas kohalik elanik hädaabinumbrile ja ütles, et kuulis häält, mis kõlas nagu automaatrelv. Politsei teatel kutsuti nad tulistamise peale kohale kell 5.30.

Kohale saabunud politseinikud leidsid valge matkaauto pargituna AT&T ülekandehoone ette. Sõidukist edastati korduvalt hoiatus, et 15 minuti pärast toimub plahvatus. Arvutihääl käskis elanikel „kohe evakueeruda”.

Politseinike sõnul sõnum muutus, kui nad elanike evakueerimisega tegelesid, ja lõpuks anti aega veel kolm minutit ning mängiti 1964. aasta Petula Clarki laulu „Downtown”.

Plahvatus toimus kell 6.30.