Järgmisel nädalal 91-aastaseks saav Keenan ütles, et see oli parim võimalik sünnipäevakink, vahendab BBC News.

Suurbritannia vaktsineerimiskeskustes vaktsineeritakse üle 80-aastasi inimesi ja tervishoiutöötajaid.

Programmi eesmärk on kaitsta kõige ohustatumaid ja taastada normaalne elu.

Ülemõde May Parsons süstis Keenanile vaktsiini kell 6.30 Greenwichi aja järgi Coventry ülikoolihaiglas.

„Ma tunnen end nii privilegeerituna, et olen esimene inimene, keda COVID-19 vastu vaktsineeritakse. See on parim varane sünnipäevakink, mida ma võiksin soovida, sest tänu sellele on mul põhjus oodata uusaastat, kui saan olla oma pere ja sõpradega, kuna enamiku aastat olen olnud üksi,” ütles Keenan.

Tervishoiuminister Matt Hancock märkis BBC-le, et ees seisab pikk tee, aga see on pääsetee.

Hancocki sõnul on tal segased tunded ja ta ütles, et on põnevil ja rõõmus, nähes, et Margaret saab süsti, aga ka kindel, et riigina tuleb kokku hoida.

„See viirus on tappev. Me peame reeglitest kinni pidama,” rõhutas Hancock.

Peaminister Boris Johnson külastas Londonis Guy’si haiglat, kus ta rääkis 81-aastase Lyn Wheeleriga, kes seal esimesena vaktsiinisüsti sai.

„On tõesti väga liigutav kuulda ta sõnu, et ta teeb seda Suurbritannia heaks, mis on täpselt õige – ta kaitseb ennast, aga aitab ka kaitsta kogu riiki,” ütles Johnson.

Suurbritannia on maailmas esimene riik, mis hakkab Pfizeri vaktsiini kasutama. Järelevalveorgan kiitis selle heaks eelmisel nädalal.

Vaktsineerimine ei ole kohustuslik.

Briti valitsus on varunud 800 000 doosi Pfizeri ja BioNTechi vaktsiini, mis manustatakse inimestele lähinädalatel.

Tellimus on esitatud kokku 40 miljonile doosile, millest piisab 20 miljoni inimese vaktsineerimiseks, sest igaühele on vaja kaht süsti.

Enamik sellest kogusest ei saabu aga enne järgmist aastat, kuigi Briti valitsuse allikate sõnul peaks enne aasta lõppu saabuma veel miljon doosi.

Hancocki sõnul kulub esimese grupi tervishoiutöötajate, hooldajate ja üle 80-aastaste vaktsineerimiseks mitu nädalat.

Hancock lisas, et loodab väga, et teine vaktsiin, mida arendavad Oxfordi ülikool ja ravimifirma AstraZeneca, saab Suurbritannias heakskiidu järgmise paari nädala jooksul.