Kristutise kümne aasta pikkune vanglakaristus loetakse alganuks tema vahistamise hetkest 2019. aasta augustis.

Osaliselt rahuldati kannatanu kasuks ka tsiviilhagi ja Kristutis peab ohvri lähedastele tasuma 5014 eurot ja 97 senti. Tsiviilhagi rahuldati vaid osaliselt - ohvri lähedaste nõue oli tegelikult 84 017 eurot.

Kristutis pole kunagi tapmist eitanud, kuid ta ei pea seda kuriteoks. Ta tunnistas tapmist juba kõnes häirekeskusele, kus pehmel keelel ja segaselt tapmisest teatas. "Mul ei jäänud muud üle," rääkis Kristutis häirekeskusele, "ta tungis mu naisele kallale," vahendas Ekspress ta sõnu.

Mis juhtus?

Mullu 4. augusti õhtul ütles Mustamäel, Sõpruse puiestee tornelamus elav laevakapten Sergei (51) oma abikaasale, et viib prügi välja ja tuleb varsti tagasi. Kaugsõidukapten Sergei pidanuks algse plaani kohaselt järgmisel hommikul taas merele minema, kuid tema laev oli remondis ja väljasõit oli lükatud 12. augustile, kirjutas Eesti Ekspress.

Visanud prügikoti konteinerisse, kõndis Sergei poe poole. Umbes samal ajal hakkas poe poole minema ka Kristutis, kes elas Sergeist korrus kõrgemal. Mehed teineteist ei tundnud.

Maja turvakaamerad näitavad, et kell 21.06 saabuvad naabrid hoogsalt vesteldes poest tagasi – Sergeil kaks kilekotti ja Kristutisel üks kilekott käe otsas. Mõlemad ostsid alkoholi. Sergeil oli ühes kotis kaks punast veini, teises kommikarp ja konjak. Mehed läksid Kristutise korterisse jooma.