Iraani tippametnikud süüdistavad mõrvas Iisraeli ning Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei ja teised on lubanud kättemaksu, vahendab CNN.

Iraani uudisteagentuurid on rünnaku asjaolusid erinevalt kajastanud.

Fars teatas eile, et Fakhrizadeh sõitis reedel koos naisega kuulikindlas autos, mida saatsid kolm ihukaitsjate sõidukit, kui kuulis häält, mis meenutas autot tabavaid kuule, ja väljus autost, et teha kindlaks, mis juhtus.

Kui Fakhrizadeh autost väljus, avati tuli kaugjuhitavast kuulipildujast, mis oli paigaldatud umbes 150 meetri kaugusele Fakhrizadeh’ autost pargitud Nissanisse, teatas Fars.

Fakhrizadeh sai pihta vähemalt kolm korda, teatas Fars. Pihta sai ka tema ihukaitsja. Pärast seda lendas Nissan Farsi teatel õhku. Agentuuri andmetel kestis kogu rünnak kolm minutit.

Teine poolametlik Iraani agentuur ISNA teatas samuti, et Fakhrizadeh’ autot tulistati, millele järgnes plahvatus ja veel tulistamist. ISNA viitas Iraani kaitseministrile, brigaadikindral Amir Hatamile.

Iraani riigitelevisioon IRIB teatas, et kõigepealt toimus plahvatus, misjärel avati tuli.

Iraani välissuhete strateegilise nõukogu juht Seyed Kamal Kharrazi võrdles Fakhrizadeh’ mõrva Qasem Soleimani tapmisega. Revolutsioonilise kaardiväe Qudsi jõudude ülema Soleimani tappis USA droon sel aastal Iraagis.

„Kahtlemata annab Iraani Islamivabariik märter Fakhrizadeh’ elu võtnud kurjategijatele kalkuleeritud ja otsustava vastuse,” ütles Kharrazi.