Marini sõnul on olukord tõsine ja üha rohkem piirkondi on ohus sattuda viiruse levimisfaasi, kui ei astuta ennetavaid samme, vahendab Helsingin Sanomat.

Marini sõnul panevad suuna paika järgmised nädalad ja kuud.

„Et saaksime hoolitseda üksteise eest, peame alustama iseendast,” ütles Marin.

Marin tuletas meelde käte- ja köhimishügieeni tähtsust. Ta kutsus kõiki soomlasi vältima asjatuid kontakte eelkõige vabaajaüritustel.

Marini sõnul ei olda veel Soomes olukorras, kus tuleks konstateerida, et on eriolukord. Siiski hoiatas Marin, et epidemioloogilise olukorra halvenedes võivad eriolukorra kriteeriumid täituda, millisel juhul võidakse rakendada eriolukorra seaduse teatud osi.

Soome sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi kantsler Kirsi Varhila ütles samal pressikonverentsil, et üritusi tuleks ministeeriumi soovituse järgi korraldada maksimaalselt vaid kümnele inimesele. Eraldi mainis Varhila jõulueelseid pidusid ja Soome iseseisvuspäeva tähistamist 6. detsembril.

Soovitatakse suure nakatumisriskiga avalike ruumide kasutamise ajutist täielikku peatamist. Sellised ruumid on näiteks spordisaalid, ujulad, spaad, avalikud saunad, lõbustus- ja teemapargid ning mänguruumid.

Laste huvitegevust püütakse hügieeni- ja turvalise vahemaa reegleid järgides jätkata, teatas Varhila.

Gümnaasiumides ja kõrgkoolides soovitatakse distantsõpet. Põhikoolides on plaanis kontaktõppega jätkata.

Soome Tervise ja Heaolu Instituudi direktor Mika Salminen ütles, et täna teatatakse Soomes 570 uuest nakatumisjuhtumist, mis jaotuvad küll mitmele päevale, aga see on sellest hoolimata suur arv.