Trump võttis G20 tippkohtumisest hommikul lühiajaliselt siiski osa, ühinedes maailma riigipeadega põhiaruteludeks Valge Maja kommunikatsiooni- ja kriisikeskusest (inglise keeles Situation Room), vahendab Reuters.

Hiljem laupäeval toimunud konverentsiarutelul ("Valmidus pandeemiaks ja sellele reageerimine") osalenute seast president Trumpi nime aga enam ei leia. Üritusel pidasid teiste seas kõne Prantsuse president Emmanuel Macron ja Saksa liidukantsler Angela Merkel.

Trump postitas sel ajal hoopis terve rea säutse, milles jutustas uutest peatselt saabuvatest paljastustest seoses "ulatusliku valimispettusega", mida ta näeb oma kaotuse taga olevat. Oma mõtted Twitterisse kirja pandud, suundus riigipea isiklikule golfiväljakule Virginias, nagu ka eelnevatel nädalavahetustel (7., 8., 14., 15. ja 21. novembril) pärast valimiskaotust.

"Tulemas on info seoses suure valimispettusega Gerorgias. Olge lainel!" säutsus Trump laupäeva hommikul, jagamata täpsustusi.

USA valitsuse Küberjulgeoleku ja Infrastruktuuri Julgeoleku Agentuur (CISA) teatas eelmisel nädalal, et tegemist oli kõige turvalisemate valimistega riigi ajaloos ning mingeid vettpidavaid tõendeid häälte võltsimise või nendega manipuleerimise kohta pole. Trumpi kampaania kohtukaebused on suures osas tagasi lükatud ja veel jäävates ei räägita probleemidest, mis võiks muuta valimiste tulemust.

Trump ei ole valimistest saadik vastanud ajakirjanike küsimustele.