Torm tabas Primorski piirkonda neljapäeval. Vladivostoki sadamalinnas murdis marutuul puid ja jääga kaetud elektriliine, vahendab BBC.

Võimud kuulutasid kogu piirkonnas välja eriolukorra ning päästjad püüavad jõuda lumevangis abivajajateni. Vähemalt 150 000 kodu on jäänud elektrita ja paljudel tuleb oodata voolu taastamist veel päevi.

"Olukord elektrivarustusega on endiselt väga keeruline - katkestused on laialdased," tõdes piirkonna valitsuse juhi asetäitja Elena Paršamenko reedel.

Venemaa meteoroloogiateenistuse piirkondlik juht Boris Kubai ütles, et olukorda halvendab tugev tuul, mis toob kaasa kõige murdumise. Tema sõnul põhjustas jäävihma neljapäeval kahe tormi kokkupõrge, millest üks kandis sooja ja teine külma õhku. Taoline vihm kattis puud ja elektriliinid 1,2 cm jääkihiga.

Vladivostoki meedia teatel jäi elektrita ka mitu linna haiglat, sh üks, kus ravitakse koroonaviirusega patsiente. Võimude teatel võeti neis asutustes voolu tagamiseks kasutustele tagavarageneraator. Haiglad loodetakse vooluvõrku tagasi lülitada esmajärjekorras, ent lumi ja tuul teevad ka selle töö keeruliseks.

Ühistransport Vladivostokis sõidab vaba graafiku alusel ja lennujaamades esineb lendude hilinemist. Omavalitsuse teatel on tänavate olukord kehv ja ka liiklus on mitmel pool kaootiline.

Sünoptikud loodavad, et lumi ja jää sulavad, kui temperatuur lähipäevil järk-järgult tõuseb.