"Ta võitis..." tunnistas Trump esimest korda pärast valimistulemuste selgumist, väites juurde: "...sest valimised olid võltsitud" - jagamata selle kohta siiski mingisugust tõestust.

"ÜHTKI VAATAJAT VÕI VAATLEJAT ei olnud lubatud, hääli loendati radikaalsete vasakpoolsete eraomanduses oleva ettevõtte Dominion poolt, kellel on halb maine ja vilets tehnika, mis ei suutnud kvalifitseeruda isegi Texases (kus ma võitsin suurelt!)," süüdistas Trump oma säutsus, mille Twitter otsustas erimärgistada, selgitades, et väited valimiste võltsimisest on laialdaselt ümber lükatud.

Oma postituse lõpetas USA president lausega: "Valetav ja vaikiv meedia ning rohkemgi!"

Hiljem õhtul oli Trump tagasi säutsumas, teatades, et ei kavatse kaotust siiski ametlikult tunnistada. "Ta võitis vaid VALEMEEDIA silmis. Ma ei tunnista MINGIT kaotust! Meil on pikk tee minna. Need olid VÕLTSITUD VALIMISED!" kirjutas ta. "VÕLTSITUD VALIMISED. MEIE VÕIDAME!" jätkas ta järgmises säutsus.

Viimaks jagas ta ka uudist Wesleyani ülikooli majandusprofessorist, kes nimetas kõiki Bideni valijaid "ignorantseteks, ameerikavastasteks ja kristlusevastaseks". "Progress!" hindas Trump selle peale.

Trump on varem keeldunud tunnistamast kaotust valimiste võitjaks kuulutatud Joe Bidenile, viidates eeskirjade eiramisele mitmetes kaalukeeleosariikides. Valimisametnikud neis paikades ei ole aga teatanud ühestki tõsisest rikkumisest, mis võiks mõjutada valimiste tulemusi.

Trumpi toon oli mõnevõrra varasemast erinev ka reedel, kui ta andis Valge Maja Roosiaias pressikonverentsi, kus koroonaviirusest rääkides tunnistas, et ei pruukinud siiski valimisi võita, nagu ta varasemalt väitis. "Ja loodetavasti - mis iganes juhtub tulevikus, kes seda teab, milline administratsioon meil siis on. Tõenäoliselt annab aeg siin arutust," lausus Trump.

USA Küberjulgeoleku ja Infrastruktuuri Julgeoleku Agentuur (CISA) teatas ühtlasi reedel, et tegemist oli kõige turvalisemate valimistega riigi ajaloos ning mingeid vettpidavaid tõendeid häälte võltsimise või nendega manipuleerimise kohta pole.