Tegemist on juba kolmanda järjestikuse rekordiga alates kolmapäevast, olles enam kui 10 000 juhtumi võrra suurem kui neljapäeval, mil ööpäevaga tuvastati 121 000 uut koroonaviirusega nakatunut, vahendab Reuters.

Tervishoiuametnike sõnul hospidaliseeriti reedel 54 800 koroonaviirusega nakatunut ning suri juba neljandat päeva järjest enam kui tuhat inimest.

Juhtumeid on sel nädalal lisandunud rekordarv tervelt 27 USA osariigis.

USA meedia teatel andis reedel positiivse proovi ka president Donald Trumpi kabinetiülem Mark Meadows, kes alles eelmisel nädalal teatas, et administratsioon ei kavatse "pandeemiat kontrollida", vaid keskendub pigem ravivõimaluste väljatöötamisele.

Vaid nädal tagasi ületati USA-s märgiline näitaja, kui esimest korda registreeriti ööpäevas enam kui 100 000 nakatumist. Ühtlasi oli see toona viies järjestikune rekord viimasel kümnel päeval.

Vabariiklasest president Trump ei ole koroonaviirusest viimastel päevadel rääkinud, oodates presidendivalimiste tulemusi ja süüdistades oma oponente valimistulemuste võltsimises ja temalt võidu röövimises - seda tõenditeta.

Trumpi oponent demokraat Joe Biden tegi koroonaviiruse pandeemiast oma kampaania võtmeosa, süüdistades presidenti suutmatuses tervisekriisile adekvaatselt reageerida.