„Lõpliku diagnoosi määrasid arstid kindlaks, võttes arvesse korduvalt läbiviidud keemilisi ja toksikoloogilisi uuringuid: süsivestikute ainevahetuse häire (peamine); krooniline pankreatiit koos välis- ja sisesekretoorsete funktsioonide häirega, ägenemine (kaasnev),” teatas transpordivalitsus, vahendab Interfax.

„Diagnoos „mürgitus” kliiniliste, anamneetiliste ja keemilis-toksikoloogiliste uuringute tulemusena kinnitust ei leidnud,” lisati teates.

Venemaa siseministeeriumi andmetel teatas Navalnõi abikaasa meditsiinitöötajatele, et mees piiras end toiduga ning 3-5 päeva jooksul tegi talle muret ebamugavustunne pärast söömist, kusjuures Navalnõi sõi ebaregulaarselt. „Abikaasa oletas ka, et tervisehäire põhjuseks võis olla patsiendi dieet, mis oli suunatud kaalu langetamisele,” teatas siseministeerium.

Teates rõhutatakse ka, et Navalnõi biomaterjalidel ja rõivastel ning hotellist ja Tomski lennujaamast võetud esemetel mürgiseid aineid ei avastatud.

Navalnõil hakkas halb 20. augustil lennul Tomskist Moskvasse. Lennuk tegi hädamaandumise Omskis, kus arstid diagnoosisid ainevahetuse häire, mis kutsus esile veresuhkru taseme järsu languse. Mingeid mürke Navalnõi verest väidetavalt ei leitud.

Navalnõi viidi aga Saksamaale Berliini Charité haiglasse. Saksa võimud teatasid, et Navalnõi mürgitati Novitšoki grupi närvimürgiga. Seda kinnitasid ka Prantsusmaa ja Rootsi laboratooriumid.