„Endiselt on säilinud rahutu olukord liitriigi läänepiiridel, kus NATO jätkab oma ettenihutatud kohaloleku kasvatamist,” ütles Šoigu täna videosilla abil toimunud kolleegiumil, vahendab Interfax.

„Regioonis kujunenud sõjalis-poliitilise olukorra, aga ka uute väljakutsete ja ohtude tingimustes eeskätt rahvusvahelise terrorismi poolt peab Venemaa liitriigi sõjalise julgeoleku tagamist oma prioriteetsete ülesannete hulka kuuluvaks,” lisas Šoigu.

Šoigu sõnul arendab NATO sõjalist infrastruktuuri ning varub materiaal-tehnilisi vahendeid, relvastust ja sõjatehnikat liitriigi piiridele.

Šoigu märkis, et Ameerika raketikaitsesegment tugevneb ja selle stardiseadeldisi võib kasutada ka löögirelvade jaoks. „Vaatamata pandeemiale ei lange bloki sõjaliste õppuste intensiivsus,” lausus Šoigu.

Valgevene kaitseminister Viktar Hrenin teatas, et Valgevenega piirnevates riikides kasvab NATO õppuste arv ja suurendatakse USA armee kohalolekut. „Viimaste aastatega on NATO roteeruv grupeering Valgevene naaberriikides kasvanud enam kui 17 korda ja jõudnud 10 000 sõjaväelaseni,” ütles Hrenin.