Kazakevitši sõnul täheldab siseministeerium protestiliikumise vaibumist regioonides, aga see kandub üle Minskisse ja muutub radikaalsemaks. Sellest andis tema sõnul tunnistust pühapäevane marss Minskis, vahendab Tut.by.

„Veel päeval olid need lendavad kivid, pudelid, noad ja omavalmistatud terariistad, aga juba öösel barrikaadid ja põlevad rehvid. Midagi ühist kodanike protestiga sellel ei ole. Me ei puutunud kokku mitte ainult agressiooni, vaid võitlejate, radikaalide, anarhistide, jalgpallifännide gruppidega, katsetega korrata augusti alguse sündmusi,” lausus Kazakevitš.

Kazakevitš ütles, et Valgevenet „püütakse tõugata 90.-te kaosesse” ja „sundida värvilised revolutsioonid üleelanud vabariikide teele”.

„Siseministeeriumi nimel teatan: me ei lahku tänavatelt ja tagame korra riigis. Siseasjade organite töötajad ja sisevägede sõjaväelased kasutavad vajaduse korral erivahendeid ja lahingrelvi,” ütles Kazakevitš.

Varem rääkis Kazakevitš, et sotsiaalmeedias „diskrediteeritakse ja demoniseeritakse võime ja jõustruktuure” ning Valgevene miilitsad reageerivad kujunenud olukorras adekvaatselt ja vastavalt seadusele.