Kui loetud olid hääled 1989 valimisjaoskonnas 1989-st, oli TS-LKD saanud 24,8% häältest, mis annaks 23 mandaati. LVŽS oli saanud 17,5% häältest (16 mandaati), DP 9,47% (üheksa mandaati) ja Leedu Sotsiaaldemokraatlik Partei (LSDP) 9,26% (kaheksa mandaati), vahendab Leedu Delfi.

Esimest korda parlamendivalimistel osalenud Vabaduspartei (LP) on saanud 9,02% häältest (kaheksa mandaati) ja Liberaalide Liikumine (LRLS) 6,79% (kuus mandaati).

Seni valitsuskoalitsiooni kuulunud Leedu Poolakate Valimisaktsioon – Kristlike Perede Liit (LLRA-KŠS) ei ületa 4,82%-ga praegu valimiskünnist.

Samuti jääb praeguse seisuga alla künnise seni valitsuskoalitsiooni kuulunud Leedu Sotsiaaldemokraatlik Tööpartei (LSDDP), mis on kogunud 3,17% häältest.

Mitmemandaadilises ringkonnas esitasid oma nimekirja 17 erakonda. Mitmemandaadilistes ringkondades võitlevad Leedu erakonnad 70 koha eest 141-st. Veel 71 kohta jagatakse ühemandaadilistes ringkondades.

Valimisaktiivsus oli 47,6%.

Leedu peaminister Saulius Skvernelis (LVŽS) ütles, et näeb võimalust moodustada vasaktsentristlik koalitsioon Tööpartei ja sotsiaaldemokraatidega. Alternatiiviks pidas ta koalitsiooni TS-LKD, Liberaalide Liikumise ja Vabaduspartei vahel.

Valimiste teine voor toimub 25. oktoobril. Siis konkureerivad omavahel kandidaadid, kes said ühemandaadilistes ringkondades kaks esimest kohta.