Eesti Ekspress kirjutas täna, kuidas isamaalasest poliitik Valter Vaha peksis inimest ja urineeris ta peale, aga pääses kriminaalasjast. Kannatanule ja ta esindajale tuli aga üllatusena prokuratuuri soov asi oportuniteediga lahendada.

„Me ei ole absoluutselt oportuniteediga rahul. Kavatseme selle vaidlustada,“ ütles kannatanut esindav advokaat Raivo Bergson Ekspressile. Oportuniteedi kohaselt lõpetati kriminaalasi nõnda, et Vaha pidi riigituludesse vaid 500 eurot kandma ja sellega asi lõppes.

Eesti prokuratuur möönis teatas täna Twitteri vahendusel, et ehkki oportuniteet ei nõua kannatanu nõusolekut, peaks prokuratuuri ülesanne olema kannatanu õigusrahu taastamine.

"Suhtlesime kannatanu esindajaga uurimise ajal ja teavitasime menetluse lõpetamisest, ent sellest jäi väheks ning võinuksime otsuse tagamaid rohkem lahti selgitada," tõdeti Twitteris Ekspressi lugu jagades.

Põhja prokuratuuri pressiesindaja Marie Aava märkis Delfile, et kannatanu kaitsja on avaldanud soovi tutvuda kriminaalmenetluse lõpetamise põhistatud määrusega ja prokurör edastab lähiajal oma põhistused kannatanule ka kirjalikult.