Torm Alex tõi endaga tugevad tuulepuhangud ja paduvihma, mis põhjustas ränki üleujutusi, vahendab BBC.

Vahemere kaldal Prantsuse Rivieras asuva Nice linnapea ütles, et tegemist oli kõige hullemate üleujutustega tema eluajal ning mitu suurlinna lähedal asuvat küla sai väga raskelt kannatada.

Itaalia põhjaosas pühkis tulvavesi minema teid ja sildu ning mitu jõge tõusis üle kallaste. Võimude teatel oli üks ohver tuletõrjuja Valle d'Aosta piirkonnas ja teine 30. eluaastates mees, kelle auto tulvavete poolt jõkke uhuti.

Veel 17 inimest jäi kadunuks riigi kaguosas, kui piirkonda tabas üle öö tugev vihmasadu: nende seas oli neljaliikmeline grupp sakslastest matkalisi, kes ei naasnud oma reisilt mägedesse.

Teed mägises Piedmonte maakonnas muutusid vihma tõttu läbimatuteks, mistõttu mitu küla lõigati muust maailmast ära. Ametnikud kirjeldasid olukorda kui "äärmiselt kriitilist", öeldes, et sajad päästetöötajad on saadetud piirkonda inimesi aitama.

Torm mõjutas ka looderegioone Lombardiat ja Liguuriat, ent Veneetsia linn, mis sai augustis vägivaldsete tormide tõttu raskelt kannatada, pääses halvimast tänu uuele üleujutustõkkesüsteemile.

Üle piiri Prantsusmaal jäi kadunuks veel vähemalt kaheksa inimest. Mitu Nice linnast põhja pool asuvat küla, mis asuvad järskude seintega orgudes, on samuti maailmast ära lõigatud.

Nice'i linnapea Estrosi hindas olukorda helikopterilt ja ütles hiljem ajakirjanikele, et tulvavete poolt on minema pühitud või osaliselt hävinud teed ja umbes 100 elamut.

Ilmaagentuuri Météo-France teatel sadas mõnes piirkonnas 24 tunni jooksul maha 450 mm vihma, mis on sel aastaajal pea nelja kuu norm.

Tuhanded jäid tormi tõttu ka elektrita.